Fascia progresszív terápia

Ez egy kötőszövet, ami beborítja és körülveszi az izmokat, csontokat, inakat, szalagokat, belső szerveinket. Gyakorlatilag egy pókháló, ami mindent mindennel összeköt. A fascia nagy mennyiségben tartalmaz vizet kötött állapotban. Ebben a folyadékban áramlanak a tápanyagok, immunsejtek, hormonok és természetesen a friss oxigén is. Innen kifelé pedig a különböző anyagcsere termékek illetve széndioxid távozik. Ebből adódóan ahhoz, hogy a szervezetünkben minden folyamat gördülékenyen mehessen végbe a fasciaknak szüksége van megfelelő mennyiségű vízre, mozgásra és tápanyagra. Amikor valamelyik hiányzik, a fascia elkezd összetapadni, összenövéseket és csomókat képezni, amik fájdalomhoz vezetnek. Mindenki számára nagyon fontos lenne fellazítani, megkezelni a kötőszövetes rendszerét, akár preventív jelleggel is. A fascia rendszeres karbantartása elengedhetetlen a mozgás szervrendszerünk és teljes szervezetünk gördülékeny és fájdalommentes működéséhez. A sportolóknak különösen fontos lenne, hiszen amíg a fascia rendszerben problémák vannak, a testtartás megváltozik és az edzések sem olyan hatékonyak, valamint megnövekszik a sérülés kockázata.

Ha Önnek is vannak csillapíthatatlan fájdalmai, vagy beszűkült mozgástartománnyal tudja végezni az edzéseket vagy akár a hétköznapi mozgást, esetleg ülő munkát végez vagy belső szervi problémái vannak akkor Önnek is megoldás lehet a fascia terápia. Hatékony fájdalomcsillapításban és kezeli a kiváltó okokat is. Biztosan Ön is hallott már az alagút szindrómáról. Amint a fascia feszülése csökken azonnal oldódik a kötőszövet fájdalma, illetve a mozgása is könnyebb, valamint pozitív hatást gyakorolhat a teljes testre ezáltal a közérzetre is.

Kezelés

Első alkalommal pár kérdést teszek fel, majd testtartás elemzést végzek, így állítom fel a megfelelő kezelési tervet. Egy alkalom nagyjából 45-50 perc. A kezelés során fájdalom jelentkezhet, ami egy tízes skálán nem lehet nagyobb, mint hét vagy nyolc. Folyamatosan figyelek a kliens minden mozzanatára, illetve igyekszem ügyelni arra, hogy a terápia ne okozzon nagy fájdalmat. Már az első alkalom után érezhető, hogy a régóta fennálló fájdalmak csökkennek és a mozgástartományok nőnek.

Fascia progresszív terápia után várható előnyök


  • Csökken a konstans fájdalom
  • A hétköznapok problémamentessé válnak
  • Megszűnnek az éjszakai fájdalmak, zsibbadás (alagút szindróma)
  • Elfelejtheti a fájdalomcsillapítókat

Amennyiben kérdésed van, írj nekem bátran

Vedd fel velem a kapcsolatot

Kapcsolati információk


1161 Budapest, Csömöri út 149.

Kapcsolati információk


1161 Budapest, Csömöri út 149.

2024 Copyright | Stone Spirit

pageup